Nyomtatás

Milyen lehet egy fénykép kinyomtatva a falon?

Ez több mindentől függ. A kép témája, színvilága egyezik-e a lakás-iroda stílusával, berendezésével, megfelel-e az ott lakók-dolgozók egyéniségének. A keretezéssel is sokat hozzá tudunk adni (és elvenni is) a kép díszítő értékéhez. Erre sokan nem fordítanak figyelmet, mert a minőségi keretezés nagyban növelheti a költségeket. Bemutatok pár koncepciót, hogy könnyebben el tudjuk képzelni, hogyan mutatnak a képeim egy adott környezetben.

Fotó nyomtatás
Fotó nyomtatás - kép a falon
Fotó nyomtatás - kép a falon
Fotó nyomtatás - kép a falon
Fotó nyomtatás - kép a falon

Képméret

Fontos, hogy a nyomtatott kép mérete hogyan viszonyul a szabad falfelület nagyságához. Az alábbi kép a leggyakoribb szabványméreteket és azok arányait mutatja be. Az aktuális méretek természetesen ettől eltérhetnek, az ábra csak a megközelítő tájékozódást segíti elő. A kép nyomtatási költsége is nagyban függ a nyomat méretétől.

Kép a falon méret összehasonlítás
Falikép méretének összehasonlítása

Papír, tinta és keret

Egy fényképnél nem csupán maga a tartalom a fontos, hanem a végeredmény szempontjából ugyanennyit nyom a latba az elkészült nyomat minősége is. A nyomtatás egész folyamata szakértelmet és speciális felszerelést igényel, ezért a képek nyomtatását én is ezen a téren tapasztalt szakembernél végeztetem. Ezek a nyomatok minőségi savmentes, archív papírokra készülnek, pigment alapú tintával. Megfelelő üveg mögött, nem tűző napon elhelyezve így kb. 150 évig megtartják eredeti színüket.

A kapható keretek választéka széleskörű, mindenki egyéni ízlése szerint “öltöztetheti” fel a fali-képeit. A minőségi és egyszerű keretek nagymértékben emelik egy kép díszítő értékét.

Fotó nyomtatás

Képrendelés

Az oldalakon látható fényképek megrendelhetők. A választott képekre a kép címével és az utána zárójelben lévő azonosító számával lehet hivatkozni. Részletes információért kérem küldjön emailt az alábbi címre:

tibor.andras.nemes (kukac) gmail.com